BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

::chuyacitucanacini::

My Photo
surianiamin
>>saya adalh seorg perempuan<< >>menjadi seorg yg berjaya dalam hidup serta dapat membhagiakan kluarga itulah mtlamat saya<< sekian terima kasih
View my complete profile

Friday, August 10, 2012









video


detik waktu terus berjalan
berhias gelap dan terang
suka dan duka tangis dan tawa
tergores bagai lukisan
seribu mimpi berjuta sepi
hadir bagai teman sejati
di antara lelahnya jiwa
dalam resah dan air mata
kupersembahkan kepadaMu
yang terindah dalam hidup
meski ku rapuh dalam langkah
kadang tak setia kepadaMu
namun cinta dalam jiwa
hanyalah padaMu
maafkanlah bila hati
tak sempurna mencintaiMu
dalam dadaku harap hanya
diriMu yang bertahta
detik waktu terus berlalu
semua berakhir padaMu

SINGGAH SAHUR

assalamualaikum..hehhheh haaaa tgok tjuk pon da tau kan...ok guys ni yg aku nak cter nii...ok singgah sahur ni antra aktivity yg pling mnarik aku lakukan spanjang bulan puasa taun ni...nak tau napa???sebab singgah sahur yg msu wat ni dekat Rumah-Kasih-Harmoni-Paya-Jaras-Sg-Buloh...haaaa....rumah anak2 yaim...ni 1st time aku wat bnda ni..jam 12.30 malam smua yg terlibat kne hdir ke msu untuk brkumpul dgar taklimat dan pmbhagian tgas msing2...antra kawan2 aku yg ikot adlah..shamira idris,abdul muaz,nor aida n sofi hehehehhe..mula2 tu memg exited sngat...pastu makin lama makin layu..mgantuk lah katakan ..bleh kata hari tu 24jam x tdow tau...smpai je kt umah anak yatim tu smngat kami trus bgkit..rasa sayu je ati ni...dalam hati alagkah bertuahnya aku sbb aku msih ada kluarga...wlaupn aku jgak anak yatim tapi aku still ada mak,ayah tri n adik2 yg lain...hati ni trsntuh sngat2...bygkan budak brusia seawal 2 taun tggal kat rumah ni...tapi mcm mana pon aku bersyukur dgan ade nya rumah mcm ni x de lah anak2 yatim ni merempat..skurg kurang nya nasib dorang ni terbela..task pertama yg kami dapat ialah mngemas tempat2 yg akan kami lkukan aktivity..bhagian surau,dewan,dapur n tmpat makan...lpas tu sdiakan mkanan yg dah kami bawak..mkanan tu hasil dripada kutipan plajar dan jgak msu...so antra mkanan untuk brsahur tu memang sdappp heheheh..ayam goreng,daging kicap,sayur kobis,makroni,buah tembikai,puding jagung dan air teh..haaaa sdapp kan.....ok lpastu apa yg kiteorg kne wat ialah kjutkan anak2 yatim tu..ok for me of coz la kne kjutkan budak pompuan...hehheeh msuk2 je dormm nak tergelak pon ade..biasalah asrama..tdow rmai2...dah mcm2 gaya dah...yang liat nak bgun pon adee trutama yg kcik2 lagi tu..urmmm bgun lah dikk.smapi ade yg time mkan pon boleh terlena ish2...ble smua dah slesai budak2 ni pon dah hbis mkan,get ready untuk smbahyang sbuh n kuliah subuh..hehehheee..msa ni jgan ckap lahh mata ni dah bsar mata ayam da..punya lah ngantukk..ok slesai bhagian tu tbelah masanya bhagian terakhir iaitu mlukis dan mwarna...ok mngikut pndapat aku,aktivity ni adlh aktvity yg pling sesuai untuk kanak2..sbb mlalui mlukis lah kita boleh tgok apa yg ingin budak2 ni smpaikan ataupon apa prasaan budak2 ni...tapi ade stu yg aku pling xberkenan di akhir aktivity hanya 11 org pemenang yg d plih..spatotnya x leh mcm tu,bak kata sir catur."kita x boleh ade kan perbzaan d antra knak2,smua knak2 adlah pmenang dan smua nya akan mndapt hdiah"dr stu x de lah nanti ade yg rasa rndah diri..contoh nya mcm ni yg berlaku..
sorg budak pompuan:alaaaa 11 org je ke yg dapat hadiah msti saya x menang...
k.aida : x pe dik jgan rsau adik2 smua ni smuanya pmenang..x de sapa pon yg kalah..
budak pompuan : x lah kak tadi akak tu dah ckap da ade 11 org je yg akan dpt hdiah..
urmm dalam aty aku sian budak ni... tapi x leh nak slahkan jgak sbb yg conduct ni bukan budak early childhood education...so dorg ni x tau nak saiko budak2 nih..ok masa ni aku didatangi oleh sorg budak nama nya nana..bru tadika.kecik je...kmana je dia asyik pgang je tangan aku..urmm ksian plak aku tgok budak ni..tapi apa yg mnyeronok kan nana menang dalam prtndingan ni..tahniah nana....skejp je rsa masa ni berlalu akhirnya tbe lah saat perpisahan..skali lagi haty aku tersentuh..tgok lambaian budak2 ni seolah2 mngharap yg kami akan dtg lagi..ya Allah kau lindungilah dan peliharalah anak2 yatim ini.amin...




salam subuhh

guyss windu uollss..ahakss..ok now da tinggal sepuluh ramadhan yg terakhir..so harap2 apa yg aku wat akan dberkati dan d redhai Allah s.w.t...heheheh actually lpas je sbuh td tetbe plak x ngantuk so tringat plak nak update blog usang ni...heeeheee...maklumlah aku bukan lah blogger yg tegar..aceceehhh bila time aku rjin bru update..ok pg ni aku nak cter psal bkat tependam..alahai bajet plak..aku x sure lah pd org lain tu bakat ke hapa but 4 me it is some part of my talent hehehhee.. ok before ramadan ary tuh mentor ade wat activity which is panting...sbenayer mlas nak g sbab leceh laa maen ngan kaler2 nih but when my name on dat list nak x nak kne g jgak lah kan...so pg2 lagi aku da btolak g MSU tercnta..hehhehe so smapai skolah teluk pglima garang tu around 8 a.m cm tu lah...skolah ni jnis kbangsaan india tau..apa lagi deyy tambii..so before start the activity kmi d bhagikan tugas..separuh mlukis sparuh mwarna..so apa lagi aku pon plih la mlukis...jap2!! bukan sbb aku pnadai lukis tau..sbab nya aku x nak bju ktor kne cat and 1 more thing mwarna sgat lmbat nak siap dan gambar asal nya akn mnjadi lbih buruk if aku yg kaler..so untuk tdak mngambil rsiko aku pon plih jalan mlukis...ahahah ayt x ley blahhh....but u know wat...rpe2nya cntik jgak lahh pic yg aku lkis..wowww amazinggg kata madam monica n mentee yg lain..mlampau btoll x da lah smpai ckp amzing hahahhaha sje je nak nmpak gmpak sket....ok ni dia d antra pic2 yg aku lukis..hayati lah dgan pnuh pnghayatan..hahhahhaah..ok lets check it out...





Friday, August 3, 2012

MARA VS MIDTERM

http://eduloan.mara.gov.my/Default.aspx


haaa bnda ni lah yg aku buat dkat 3 minggu tau x ...ermmmm mara mara sampai aty wat aku cm nih..asyik sistem down jerrr..mara punya pasal aku bangon awal pg2 lgi merempit dgan shamira g cop sana sini..adess pnat tau x thanks gak kat k.aida sbb kasi pnjam moto dia...heheeheh tpi hanya Allah je yang tahu btapa susah nye nak mhon bnda ni...dalam srabut2 mara ni time2 nih lah aku midterm...alooo aku amik 6 subjek k  sem nih...banyak tuuu..pnat x ilang lagi mara pn x setlle lgi aku dah brtgkus lmus study plakk hurmm mklumlahh study last minute..memg hobi lah tu kann..ok fine..tapi nak wt cm ne aku mmg kne last2 cm tuhh..heheheh nak ngis rsanya..dengan x larat bulan pose nyer..hurmm aku just mmpu berserah je..dalam doa aku hanya Allah je yg tau btapa brsusah pyah nya aku..smoga d bulan pose ni sgala yh aku lkukan mndapat kberkata dri pd nya..semoga MARA aku ni lulus dan MIDTERM aku pon succes,,,aminnnnn